Sze 26

お台場

お台場=Odaiba, itt jártam tegnap, csak mos más egyéb miatt (lustaság, film-nézés, egyéb dolgok begépelése) most jutok odáig hogy tegyek fel képeket, illetve kicsit írjak az ott látottakról.

Odaiba még mindig Koto-ku-ban található, az öböl partján. Busszal mentünk, jó fél óra volt az út busszal, persze ez is klímás, mint itt minden (még az aluljáró is). 200yen a jegy ára, bárhova mész. Buszra fel, legelső ajtónál, szépen sorban állva, sofőr melletti automatába 200yen bele, aztán irány hátra. Ha lehet akkor csüccs, ha nem, hát nem. Minden ülésnél van leszállásjelző gomb, nem ám csak az ajtónál. Sőt, felirat kér meg rá, hogy amíg a busz nem áll meg, ne hagyd el a helyedet. A busz nem volt tömött, csak hazafele, de akkor is csak amolyan Pesti módin. Mikor megérkeztünk Odaiba-ba, először azon ámultam el, (amit már a buszról is néztem) hogy minden út és vasút az égben megy… szóval ott fönt. Épül új vonal is, az is rohadt magasan. Nem vicc, ezen a képen azt hiszem sima vasút megy, vagy a monorail… de ez még nincs is magasan… Viszonyításképp ott egy busz… na meg a fák is.

Aztán ott vannak a felhőrkarcolók… ők sem aprók. Íme:

Ugyan ez nem a belváros, ott azért több ember van, de megjegyezném, a “zsúfoltsággal” még mindig nem találkoztam, pedig mostmár jó pár körzetet bejártam. Na talán holnap Minato-ku-ban. A képen nem látszik sok épület, rossz irányból sütött a nap:D Nem ám én álltam rossz helyen!
Apró képszünet, mert egy ideig nem lőttem képeket. Bementünk egy bevásárlóközpontba, vettünk mozijegyet. Az a bizonyos rohadt drága mozijegy. A bevásárlóközpont nem olyan ám mint nálunk. Mondjuk nem is a suttyók központjába mentünk. Minden olyan tiszta mintha frissen nyalták volna fel. Mindenhol kis fülhallgatós fiatalok mászkálnak egyenruhában, és a legkisebb porfecnit is felkapják a földről. Van élő vetélkedő, bár nem értettem miről szólt, de jópofának tűnt…:P No, mozijegy után átmentünk az út másik felére, olasz étterembe. Olasz étterem… tésztás kaják, pizzák, meg pár japán kaja. Maga az étterem halál amerikai módon berendezve. Én itt még kis otthonos éttermet nem láttam, leszámítva a Freshness Burgert, vagy a közeli Ramen Bart. Ramen bar is jópofi volt, pálcikával tömni a fejembe a jófajta erős rament, ahogy Naruto is nyomja^^ Volt még egy részeg arc aki hőzöngött, de ki se dobják, mert vendég… aztán elment magától. Érdekes dolgok ezek.
Na de vissza a tegnaphoz, olasz kaja, utána vissza a bevásárlóközpontba, Disney bolt, bögrét venni, mert az kell. Nem nekem, bár párba lett véve, de nekem aztán mindegy lett volna miből iszom tejet. Voltunk 100yenes boltban, vettem olyan szemeteszsákot ami holnapra kell (éghető hulladék ugye), meg hosszabbítót, levélpapírt, borítékot, nasit a mozihoz, stb. Utána felmentünk a legfelső szintre, amolyan aranyos játékterem szerűség. Nem Pachinko, ott a mindenféle lövöldözős táncolós vezetős játékok vannak. Itt plüssállatokat lehet halászni, na meg KÉPEKET csinálni. Varázslatos, mindenféle képeket egy kabinban, utána meg kiegészíteni mindenféle őrülettel. Íme, párom alkotása: (nem, nem értek én sem mindent ami a képen van:P)
Utána kimentünk az öböl felőli teraszra. Szép kilátás volt, bár nekem új meg fura egyenlőre.
Mozi előtt még bevizsgáltam a helyi budi tisztaságát és kényelmét. Kifogástalan, azt kell hogy mondjam. Bár fura volt botkormánnyal lehúzni:P Amúgy sima angol wc volt, úgyhogy nem igen kellett rájönnöm hogy is működik. Mondjuk lehúzásnál nem öblít, hanem mint a vákum magába szív mindent, aztán feltölti vízzel megint. Ja… a lyuk hátul van, nem elöl vagy középen. Na mindegy, ez is új volt, NEKEM:)
Majd’ elfelejtettem, lementünk még a partra a film előtt. Láttam TV-épületet:
A parton láttam bújdosó napot (ez mondjuk mindenhol van), meg a páromat a homokos parton kolbászolni és kis híjján orra bukni. Tehát nap felhők mögött. Nem, nem művészi kép, csak tetszett. Ráadásul azért sötét, mert sima digi kamerám van, a legolcsóbbak egyike, HP PhotoSmart. Besötétedett érezvén a napocskát. Biztos megíjedt tőle. Ilyen képet bárki tud csinálni, ha van olyan idióta mint én, és lefotózza a napot, mert az de jó. Na rendben… azért annyira nem rossz:D
Ezután megnéztük a filmet, mint már írottam vala. Utána a busz az orrunk előtt ment el, annyira, hogy a megállóban álltunk, pénzt előásva, előttünk pár suhanc állt, azt hittük felszállnak, de nem, a sofőr meg elindult. Na, most a srácok tanultak pár szót magyarul, nem szépeket. Van ez így… sebaj, tíz percre jött rá másik busz, csak azért fájt hogy ott álltunk már öt perce, megjön a busz, öröm boldogság, és hopp, el is megy… jeee.
Odaiba-i kalandom ennyi volt. Újabb kaland holnap várható, remélem nem felejtek kamerát vinni. Lehet ma este is csinálok képeket, még nem tudom.

3 comments

  • Zoleeka on 2007-09-27 at 16:47
  • Válasz

  A naplementés kép szép, meg a strandos is ütős. Még a végén legkőrözöl engem. 🙂 Azt hiszem hamarosan meg foglak látogatni téged…remélem Riének vannak csini osztálytársnői. 🙂
  És mi van azokkal az utasokkal, akik eleve állnak?Ők sem hagyhatják el a helyüket?:)

  • Futyoke on 2007-09-27 at 20:04
  • Válasz

  aki alapból áll, ő maradjon a helyén amíg megáll a busz, éppen azért hogy ne ásszon mindenki mindenkin át. na majd próbálok még szép képeket lőnni:D és gyere, vannak Riének barátnői;)

  • Csibikusz on 2007-09-27 at 20:40
  • Válasz

  néhány busszal kapcsolatos kérdés bennem is felvetődött 😐
  ha nem foglalt minden ülőhely a buszon, akkor szabályellenes-e állva utazni?
  és neked kényelmesek-e a japán buszülések?

Jelentkezz be az alábbi lehetőségek egyikével, katt és szólj hozzá:

%d blogger ezt szereti: