jún 22

忙しい az az el vagyok ám foglalva

Először jöjjenek a hírek, rólam, hiszen elsősorban ezért van ez a blog, aztán szépen lassan elő-elő bukkan majd egy-két Japánra jellemző dolog. Vagy inkább, amit megfigyeltem az utóbbi időben.

Július 13-án hagyom el ezt a csöpörödött lyukat. Már alig várom. Három hét még, onnantól kezdve párommal fogok lakni.

A munkahelyem a szokásos, mint mindig (az elmúlt három héten:P). Szombaton este voltunk iszogatni meg falatozni a munkatársakkal, ez amolyan, illik elmenni dolog. Sikerült az idősebbekkel egy asztalhoz kerülnöm, aminek féktelen ital-rendelés lett az eredménye, amit aztán egy gyötrő másnaposság követett, de sikerült lépést tartanom. Bár súroltam a határt. Egyik munkatársamnál aludtam, mivel haza már nem jutottam volna. Nem, nem az állapotom miatt, egyszerűen nem járt már vonat. Nagyon jól éreztem magam viszont! Előtte Rie bejött a munkahelyemre, az egyik felettesemmel beszélni, a tb támogatással kapcsolatban. Amikor Rie felmond a jelenlegi munkahelyén, akkor az én biztosításom ki fog rá is terjedni.

A költözés nehéz lesz, kocsi nincs, úgyhogy cipekedhetek, lesz vagy tíz forduló. Sebaj, mire van a szabadnap^^. Új berendezéseket is kell vásárolni, mint például hűtőt, mikróhullámú sütőt, mosógépet, stb. Vannak itt használt kereskedések, ahol nagyon jó dolgokat lehet fillérekért kapni. Például egy hűtő (egy nagy), kijön 20-30e yenből. Újonnan ez százezernél kezdődne.

Ma kezdek selejtezni, meg pakolni, hiszen az elkövetkező három héten nem lesz rá valami sok időm. Vasárnap pedig már kinyalva át kell adnom a lakást. Délután fél hatkor.

A képeken miket látni? Tudom, mind érdektelennek tűnik, pedig van ám mögöttük jelentés^^

1: Toei Oedo szerelvény, reggel. Már nem ezt használom, hanem a Tozai vonalat… na az még rosszabb. Tényleg vannak tuszkoló-emberek. Néha olyan nyomás van a vonatban, el kell engednem a kapaszkodót (amúgy is minek olyankor…) mert különben kitörik a karom, és még sorolhatnám.

2: Útban a munkahelyemre, csendes kis utcácska. A kép azért dőlt, mert menet közben fényképeztem.

3: A fiúk értik. Megéri itt mekibe menni^^ Élesebb kép nincsen, érjétek be ennyivel.

4: Eddigi “állomásom” előtt a tilosban hagyott kerékpárok hada. Ez pedig még semmi, mellette ott a fizetős parkoló, ami két emeletes, és tömve van bringákkal. Van két kisutca is még a közelben, az is általában teli van. Az állomás mellett van egy bevásárlóközpont is, inkább olyan Flórián-szerű, nem az a plázás őrület.

Most lépek pakolni^^

Jelentkezz be az alábbi lehetőségek egyikével, katt és szólj hozzá:

%d blogger ezt szereti: