Júl 12

iPhone

Míg az egész világ veri a nyálát az új Apple csodára, itt Japánban kb. csak az veszi meg, aki le akarja cserélni az iPodját. Mert a telefonját senki sem fogja csak erre lecserélni, legfeljebb aki fanatikus Apple őrült.

Miért?

Mert Japánban a telefonok alaphangon többet tudnak, mint az iPhone.
Vegyük az én mobilomat, ami a lehető legolcsóbb készülékek egyike. Email-t lehet vele küldeni, amibe képeket lehet beilleszteni, a szöveg részeként. Amolyan smileyk, mint MSN-en például. Ezt az iPhone máris nem tudja. Az első nemzedékét nem is vezették be Japánban, csak a másodikat. Az elsőnek még maga a hálózati rendszere is alulmúlta a Japán normát. A második nemzedéket (nem tudom miért kell mindig generációzni amúgy…) viszont már ellátták a szükséges 3G alapokkal.

Ugyan voltak üzletek, ahol sorban álltak a japánok érte, és kapkodták, de ez a kezdeti láz. Nem azért veszik mert jó, hanem mert Apple, új, és jó vele vagizni.

A japánok a mobiltelefonjukat használják átutalásokra, vonatjegyként, stb. Az iPhone erre képtelen.
Sokszor van olyan (egy bevett fajtája a reklámnak és a nyereményjátéknak), hogy egy terméken van egy… hát nem vonalkód, egy négyzet, amiben fekete minta van. Amolyan jó pixeles. Kocka-kód talán. No, ezt lefotózod a telefonoddal, és az interneten beilleszted egy adott weboldalon a szükséges helyre. A japán telefon ezt minden trükk nélkül, kb. fél perc alatt letudja.

Kíváncsian várom mi lesz a vége. Félreértés ne essék, az Apple szép és jó, de Japánban telekommunikáció kicsit előrébb tart, mint a világ többi részén. Ezzel pedig azért illik tisztában lenni.

1 comment

    • darthsith on 2008-07-19 at 17:37
    • Válasz

    Hallom jó kis földrengés volt 😀

Jelentkezz be az alábbi lehetőségek egyikével, katt és szólj hozzá:

%d blogger ezt szereti: