Sze 04

EÜ, mert Japánban még van

Egészségügy. Igénybe kellett vennem, mert az asztmám felettébb erőteljes véleménynyilvánításba kezdett. Igen, abba. Mégpedig azért, mert valami étel iszonyatosan felkavarta a gyomromat, aminek két napig tartó következményei voltak. Ezek kíséretében úgy elkezdtem fulladni, hogy párom még a cukkolásomat is abbahagyta, ami azért ritkaság^^
No de, csak úgy nem írnék én ilyesmiről, viszont eme eseménysorozatnak hála, betekintést nyertem a japán egészségügy egy másik fejezetébe. (a kismamás dolgokon kívül).

Hogyan is fest Magyarországon, ha egy asztmás ember elmegy az orvoshoz:

1. Kell legyen papírja róla, hogy asztmás. Amennyiben olyan személyről van szó (mint pl. én), akinek ez nincsen, mert amikor betöltötte 18. életévét, abbahagyta a vizsgálatokra való járást, az nem is kap orvosságot, mert az orvos nem írhatja fel neki. Itt kitérnék arra, hogy ahol még engem kezeltek, és ahol szerény véleményem szerint elég súlyos állapotomon is javítottak, az a gyermek-tüdőgondozó el lett adva. Magyarország talán legjobb adottságokkal rendelkező gyermek-tüdőgondozójáról beszélünk. A neve nem ugrik be, de a fogaskerekű környékén található. Köszönjük H. Á., én még emlékszem hány gyermek és csecsemő életét mentették ott meg.

2. A papírok beszerzése beletelhet otthon két hétbe is. Tüdőszűrés, allergológiai vizsgálat, miegymás. Japánban már holnap mehetek a tüdőgondozóhoz, vagy ki a fenéhez, mivel szerencsémre (vagy pont szerencsétlenségemre) pont kedden és pénteken rendel. Miért szerencsétlenség ez? Mert a legfontosabb munkanapjaim. Sebaj, holnap délelőttre kimenőt kaptam, ahogy mára is, mivel a telefonban megszólalni is alig tudtam. Ja és TB-vel, 1170yen volt az első kórházi látogatásom. Ugye ahol az átlagkereset 200.000yen körül mozog, nem is olyan drága. Igaz jó sokat kellett várnom, de hát mondták előr,e hogy az idősek ilyenkor nyomulnak ezrével a rendelőkbe.

3. Mi van az orvosságommal? Mivel még nincsen papírom, és csak háziorvosnál jártam, nem kaptam x hónapos adagot, de felírt három napra valót. Addigra úgyis megkapom (vagyis már holnap) az orvosságot a másik dokitól.

Magyarország: beteg vagy? Rohadj meg ahol vagy, mit képzelsz magadról, hogy le mersz betegedni! (mindezt úgy, hogy nekem még egy nagyon kedves és rendes háziorvosom volt, aki az állását kockáztatta jóformán azzal, hogy orvosságot írt fel nekem, a szükséges papírok nélkül)

Japán: beteg? Nézzük csak, hogyan is segíthetnénk a leggyorsabban és hatékonyan!

Itt van állami EÜ is és privát is. Én az államit választottam, a legolcsóbb és a legegyszerűbb használni.

Már várom a holnapot, hogy mi lesz akkor^^ No meg a munkát, mert hülyén hangzik bár, de hiányzik azért. Főleg így, hogy a beosztásom szerint nincsen szabadnapom, csak betegszabin vagyok, amire az én cégemnél azt hiszem fizetés sem jár, de majd eldől.
Már jól vagyok, semmi gáz, csak reggel voltam nagyon készen, most már rendbejöttem, csak szeretnék elémenni a következő ilyen alkalomnak.

3 comments

  • WTF on 2008-09-14 at 01:28
  • Válasz

  Sziasztok!
  Éppen most olvastam, hogy közel negyvenezer száz évesnél is öregebb japán(ember) él Japánban. Ti is megcélozzátok?:)

  • WTF on 2008-09-14 at 01:29
  • Válasz

  Hmm. Kihagytam egy vesszőt, bocsánat.

  • Futyoke on 2008-09-14 at 21:34
  • Válasz

  De meg ám!! Amúgy nem tudtam, hogy ilyen sokan vannak^^ Tuti^^ Köszi az ismertetőt:D

Jelentkezz be az alábbi lehetőségek egyikével, katt és szólj hozzá:

%d blogger ezt szereti: