okt 30

Poloska Miska

Rie nagymamája ma átjött, hogy segítsen poloskát irtani. Most éppen ott tartunk, hogy felkapkodtuk az összes tatamit a tatami szobában, kivittünk mindent a szobából ami menthető, ami nem azt kidobtuk. Most a füstölő füstöl, és kicsit a nappaliba is átszűrődik, úgyhogy érezni azt az édeskés, kicsit talán a fahéjra hajazó illatot amit a méreg oly csábítóan áraszt. Nem, én nem fogok megfulladni, de az erkélyről bekukkantottam az ablakon át a tatamis szobába, és ott bizony a másodperc tört része alatt megfulladnék.
Láttam poloskát is, nem kifejlett példányt ugyan, de egy picike meg egy nagyobbacska ezerrel kolbászolt amikor a tatamit felkapkodtuk. Rie nagyijának hála, az egyiket még láthattam is, mert azonnal lecsapott rá (80 felett az ilyen reflexek azért irigylésre méltóak) és viszonylag épségben maradt az immár palancsintává továbfejlődött poloska. (ugye az evolúció útjai kifürkészhetetlenek)
Remélem a poloskák nem menekülnek át a többi szobába, pedig amúgy mesterei a menekülésnek, úgyhogy én próbáltam mindent rendesen lezárni, bezárni. Az ajtó rései körül folyamatosan újrafújom rovarirtóval, és még sorolhatnám. Ma éjszaka ott alszom, abban a bizonyos szobában. Ha nem lesz rajtam csípés, az egy jó jel. Egy hétig ha nem lesz rajtam csípés, az a legjobb, mert ezek a dögök háromnaponta táplálkoznak, viszont ha nincs kaja, három hónapig kibírják étlen szomjan. Van aki azt hiszi, a csótány szívós, hát nem. Van rosszabb. A csótány is gáz, de az legalább nem az embert kajálja.
Amennyiben nem válik be az eljárásom, hivatásos rovairtót fogadunk, amire ingem gatyám rá fog menni, de ez van, amíg ez nem rendeződik, a baba nem költözhet haza. Akkora csípés volt már a hasamon mint a baba egész keze… úgyhogy én a közelébe nem engedem ezeknek a dögöknek.
Rie nagyija éppen boltba ment, rovar-gátló lapocskát venni a tatamik alá. Ez amolyan nejlon szerű valami, ami valami méreggel van átitatva és gátolja a bogárkákat a tatami alatt való víg éldegélésben. Remélem beválik. Amúgy aki teheti, akármilyen vonzó is, NE használjon tatamit. Iszonyat kosz van alatta (és nekünk Június óta vadonatúj tatamink van ám!! Képzelem mi lehet ott egy év után, sőt…) és a rovarok kedvelt élőhelye. Majd jelentkezem, mi lett a vége…(m)

3 comments

  1. Most így utólag, azzal kell vigyázni hogy nem szabad ki-be hurcolászni semmit irtás előtt és után sem egy jó darabig. Emellett ha elkezdett csípni téged pl a hálószobában, akkor semmiképp nem szabad átköltözni máshova aludni, mert ha nem esznek 2 napon át, akkor szétszóródnak és keresnek új ennivalót, így a kispriccelt méregbe nem másznak bele. Nah:D nem tudom mennyi értelme van 2 év után ide írni, de miért ne ^^

  2. Az volt a durva, hogy az elozo lakhandibol ugy hoztam oket magammal, hogy beraktam jopar orara a fustolgos merget a lakasba, ami elvileg a tojasaikat is kinyirja, meg ezzel parhuzamosan minden ruhamat levittem, kimostam es szaritoztam magas hofokon, amiben tuti meghalnak. Nem is zargattak utana sokaig, de velhetoen a szomszedos lakasokbol ismet ramtalaltak, mert par honapra ra, mar elkezdtek megjelenni a durva csipesek az uj lakasban. Ott mar, mivel nagyobb a keco, nem lehetett mindent osszefustolni… Ugyhogy kockaztattam. Mielott hozzakezdtem, egy ideig a nappaliban aludtam, de a haloszoba bejaratat ketoldalu ragasztocsikkal korberaktam. Onnan semmi nem maszik ki… Ha nem erzekelik, hogy hol vagy, akkor nem mennek utanad. Szerencsere vlehetoen meg keves volt. Utana agynemuk minden ki a napra, meg be a mosogepbe, minden szekreny kinyit, toloajto bezar (nappali fele nezo) leszalagoz, tatami felszed, fustolo elhelyez, vizbe mart, es rohanas az erkelyen at a lakas masik reszebe.
    Amikor a tatamit felszedtuk lattunk kettot is, dedmama egyet elkapott. Ha jol emlekszem… Aztan utolag meg raktunk rovar-taszito papioroskat a tatami ala. Azota nem voltak nalunk ujbol. De oszinten nem hittem volna, hogy ilyen jol fog sikerulni. Ket ev tavlatabol mar merem mondani, hogy nincsenek mar poloskaink. Elszolni azert megsem szeretnem. Amugy a csotanynal tulelobb allatok, nem mert lyan kemeny fickok, hanem ahogy irtad, ezek talalnak menedeket barhol. Remalom komolyan… emlekezni sem akarok ra:P

  3. A tied jóval gazdaságosabb megoldás. Nekünk 2×13 000 Ftba fáj:) 2 alkalom megismételve 2 hétre

Jelentkezz be az alábbi lehetőségek egyikével, katt és szólj hozzá:

%d blogger ezt szereti: