nov 24

A ko ami leesett

Ugyanis nem kell mennem videkre (no nem messzire, csak Csibaba) egy programozoi kornyezetet kiepiteni. Ugyanis fejlesztenenk, vagyis megbiztunk ezzel valakiket, es nekik kene leszallitsak par gepet, tovabba belonni rajtuk a rendszert amivel majd programozgatnak. Ez nagyon szep es jo, csak en, mint mar emlitettem vala, nem igen ertek az ilyesmihez. Sebaj azert hozzalattam felkeszulni, de fonokom szolt, hogy varjunk meg inkabb. Ennek igencsak megorultem, mivel amugy sem unatkozom. Kozben meg egy masik targyalasomat is lemondtak mara, igy eleg idom van a tobbi teendomre.

Ez a hetvege hosszu volt, ugyanis a Japanok megunnepeltek a munka napjat, November 23-an. Unneplik Majus elsejen is termeszetesen. Tudom, 23-anak kicsit mas a neve, “Halaadas a munkanak/ert”, de reszemrol ugyanarrol szol. Sebaj, unnep-unnep, szabadnap-szabadnap, nekem vegulis mindegy miert van tobb idom a csaladomra.
Hogy telt a hetvege?
Szombaton parom ket baratnoje meglatogatott minket. Aszami es Mikako. Meg kozeiskolaban voltak osztalytarsak, azota is jo baratnok maradtak. Mikako amugy novernek tanul es remeli Rie majd egyszer fog nala is szulni, pontosabban majd ott lehet o is. Ugyanabban a korhazban volt gyakornok, ahol Hibiki szuletett, de mas reszlegen, sajnalta is, hogy lemaradt a jeles esemenyrol.
Hoztak magukkal egy Nintendo Wii-t is, amit nalunk is hagytak, mert ket het mulva ujra jonnek. Addig parommal nyuzzuk a Sport Resort meg a Mario Kart jatekokat. Hibiki mindenkit elbuvolt, kapott szulinapi ajandekot, egy Thomas vonatot (elemes, sin mar van hozza, mert Shinkansent meg regebben kapott anyujatol) meg egy kis albumot, amibe beleragasztottak harom kepet, meg kezlenyomatnak is volt hely. Most mar a kezlenyomata is benne van, meg szuletesi adatok. Volt egy resz: ez tortent amikor szulettel. Ide parom beirta szepen, hogy anyuka megszenvedett a szulessel. Persze nem igy, szebben, de hogy nehez volt am, de vegul azert csak sikerult.
Ja es majd’ elfelejtettem, baratnok latogatasa elott elmentunk a kozeli parkba, szaraz kenyermorzsakkal etetni madarakat. Van kacsa, vereb, galamb, mindenki nagyon boldog volt es falatozott szep szerivel.
Vasarnap takaritottunk, aztan parom elment vasarolni edesanyukajaval en pedig Hibikiztem. Elszorakoztunk egyutt, bobintottunk egyutt, majd egyutt orultunk mikor parom hazaert. Eskuvon lesz jelenesunk repuloutunk elotti hetvegen, es oda kellett vennie ruhat. En csak egy feheres nyakkendot vettem 880 yenert, mert oltonyom van, es van az olyan szep, hogy megfeleljen. Viszont a feher nyakkendo kotelezo az eskuvon. Ugyhogy vettem keket. Amugy nagyon vilagos, es inkabb a feher kekes arnyalata, de feher ingen kek, es feher ing is kotelezo. Sebaj, feher nyakkendo csak 2500 yenert volt, parom anyujaval megegyeztunk, hogy annyit nem er az egesz most.
Ezzel el is erkeztunk a hetfohoz, mert hetfon parommal, kisfiammal es anyosommal mentunk bevasarolni picit. Paromnak pizsamat, Hibikinek salat, parom edasnyukajanak farmert es nekem nyakkendot. Ja es pelenkat, mert parom talalt olcson jot es sokat. Ebbol engem csak a nyakkendo koltsege terhelt, mert anyosom mindent azonnal fizetett, eselyt sem adva a tettre kesz tarcanak ami valahol a taskam melyen bujt el, tettrekeszen.
Este paromeknal vacsoraztunk, valami “nabe” feleseget, de megsem az volt, bar sok kulonbseget nem veltem felfedezni. A nevere nem emlekszem, de finom volt, amolyan egytaletel, leveses, mindenfele zoldseggel, tesztaval, rizzsel es hussal. Kozben rizspalinkaztunk parom edesapjaval, majd hazatertunk Hibikit altatni es jatszani a Wii-vel.
Most pedig dolgozom, es ideje ujbol hozzalatnom a munkahoz, de szerettem volna kihasznalni az idot, hogy irjak.
Kepek most sincsenek, es nem is keszitettem ujakat mostansag, de neha majd probalok valami erdekeset berakni.
Amugy, influenza picit ismet: itt is elkezdte nyoni a teve a ketsegeket az oltasrol. Most mar, hogy kotelezo, sok ertelme van, bar parom elgondolkodott, hogy megsem kene talan. Utazas elott mar semmikeppen, aztan meg meglatjuk mi lesz. Azonkivul, hogy 2010.
Forum link meg mindig nincsen az oldalon, de probalom kitenni, talan mindjart, talan nem.

Jelentkezz be az alábbi lehetőségek egyikével, katt és szólj hozzá:

%d blogger ezt szereti: