okt 08

Allergia, osszel

Boldogan eltem abban a hitben, hogy mar nem vagyok allergias. Pedig megis, csak eltolodott Oktoberre. Eloszor azt hittem natha, de mivel a vegen mar az asztmam is elobujt, ra kellett jonnom, hogy Japanban Osszel vagyok allergias. Biztos csak en vagyok ezzel igy, de eddig nem tudtam, hogy ilyen egyaltalan letezik. Most mar tudom.

Hibiki ismet kohecsel, de amugy jokedve van es magyaraz egyfolytaban.
Levi rafaragott, mert leugrott az olembol a foldre, es kiugrott a laba a helyerol. Doki megnezte, nem torott, sot nem is nagyon fajhat, csak zavarhatja amig helyreall, mert biceg. Mindezert 8000yen. Hurra. Eljenek a Japan “nem” megelhetesi allatorvosok. Ugyanaznap bejott az NHK (mint nalunk a Magyar Televizio talan) eves szamlaja, 14,900yen. Hurra!!!! Eljen a teljes anyagi csod. Es mielott valaki mondana, hogy nem is sok ez, igenis sok, mert csak az NHK szed penzt, es azt mondjak, akinek van televizio-keszuleke, annak fizetnie kell. Akkor is ha nem nezi az ember az adoikat. Es amugy is, 2 NHK ado van, es meg 7 masik amiknek semmi kozuk hozzajuk. Sebaj, befizetjuk es bojtolunk. Tavaly is igy oldottuk meg. Iden nem tudom miert felejtettem el, hogy jon. Pont amikor kisfiam szuletesnapja van. Meg kell tanulnunk tervezni. Vagyis nekem kell.
Parom mondta, hogy nezett a teveben egy musort, hogy a japan ferfiak mindig az asszonyra hagyjak az anyagiakat, es hogy szerinte ez olyan gaz, es hogy o tokre orul, mert nalunk mindent en intezek. A felmeresben az is benne volt, hogy mig Japanban (a legtobb esetben) a feleseg kezeli a penzugyeket, addig kulfoldon altalaban a ferj.

3 comments

  • bitxəšï on 2010-10-08 at 22:29
  • Válasz

  NHK az egy maffia…:(

  Nálam is próbálkozott egy figura, szerencsére TV-m nincs, így üres kézzel távozott 🙂
  (persze kérdezte a mobilt is, de ahhoz meg semmi köze, a lakásba meg úgyse engedném be).

  • NaturOnline Kft. on 2010-10-10 at 05:35
  • Válasz

  TV-t ki kell dobni! 🙂
  Gondolom úgy sincs időtök tévét nézni!
  És van számítógép is… mint alternatíva! 🙂 Csak jó nagy monitor kell hozzá…

  • Futyoke on 2010-10-13 at 08:59
  • Válasz

  Nalunk az az egyetlen porszem a gepezetben, hogy kisfiam minden reggel az NHK gyerekmusorait nezi, amik amugy nem is olyan rosszak.
  Egyszer viszont tulfizettem NHK-t, ket honapot duplan fizettem be, mert osszevissza jottek a szamlak, en meg mint a gep mentem mindig befizetni. (azota szamlarol huzzak inkabb), de akkor vissza is utaltak sebtibe amit tulfizettem.
  Amugy most pont indul Japanban is a netes tv, azaz nem kell televizio meg tv kabel, eleg a net meg egy szamitogep es tudsz tevet nezni, ez az internet elofizeteshez plusz 500yen havonta azt hiszem. Eddig csak reklamot lattam, majd utana nezek, mert a tevenk kotheto gepre is.

Jelentkezz be az alábbi lehetőségek egyikével, katt és szólj hozzá:

%d blogger ezt szereti: