nov 25

Japan auto 2

Ma egy olyan mini-van-t mutatnek be roviden, aminek a “mini” reszet mar nem igen ertem. Mindenesetre, ez egyike azoknak az autoknak, amik egyenlore mint tavoli alom lengedeznek elottem. A mai kiszemelt a Nissan ElGrand, ez is egy olyan gyongyszem, ami odahaza nem igazan lathato. Jojjon kapasbol a hivatalos link: Nissan ElGrand (erdemes megsasolni a “Rider” kivitelt is)

Amirol pedig a kepek keszultek (nem en keszitettem oket, bar lenne ra lehetosegem, ido meg egyebek teren), az egy 2010-es, 2,5L benzines, 8 fo ferohellyel (es itt javitanom kell magamat, a Voxy is 8 fos, tehat az ulesek elosztasa ugyanolyan mint itt), 2-3-3 elosztasban. Az utolso ulessort itt is teljesen ki lehet venni, vagy le lehet donteni, es hirtelen megugrik a csomagter merete. Ez nem osszkerekes, de hogy elso vagy hatso meghajtasu, azt nem irjak. Kemeny 6.000 Km van benne, ugyhogy szinte uj. Az ara is, mivel kozel 4 millio Yenbe faj annak aki raszanja magat (hogy megvegye almai autojat). Ismet van ot ajtonk, es mindket oldalon van toloajto.

Jojjenek hat a kepek. Szemfulesek ra fognak jonni, hogy mi is az a rejtely, amire rajottem az alabbi kepek lattan. Na mi lehet? Hat hogy a japanok miert tudnak ilyen dog nagy autokkal olyan precizen parkolni! Mert az egesz korbe van kamerazva?!

Mint lathatjatok, nem csak fekete kepet raktam fel, tovabba a vegen van egy nemileg mas kulsovel megaldott ElGrand is. Az elso-mas, az csak azert van, hogy lassatok mas szinben is, ne mindig csak feketeben, talan igy erdekesebb (es szinesebb is) lesz majd a sorozat. A maradek kepek pedig az elozo szeria kepei, ami szintugy bejon, es nagyon szivesen beleulnek akar abba is. Eleg megnezni, hogy a sofor hol ul. A kozepso ullessorban meg labtamasz? A sofor is hasonlo ulest kapott, csak labtamasz nelkul.

 

2 comments

  1. Ez a Nissan ElGrand… Szerintem ha gyártanának bal kormányost, vinnék, mint a cukrot…
    Az a kamerás rendszer meg nagyon hasznos lenne… nekem legalábbis nagyon tetszik, főleg a parkolást segítő rendszere 🙂

  2. Ilyen parkolást segítő rendszeres gépjármű már nálunk is kapható! (de meg nem mondom, hogy melyik márka, melyik típusa)…sőt! Olyan a rendszer, hogy magától beparkol; nagyon profi, láttam videót is róla, mert nem hittem el és őszintén mondom, hogy isteni! Főleg olyan bénaszőkenőknek mint én (igaz én kívül sötét, belül szőke vagyok :oP)…
    Nekem viszont az ilyen nagy autók nem tetszenek (nő vonás?), hanem inkább a retrró gépjárművekért vagyok oda, azok közül is nagy kedvencem a VW bogár :o) Olyat nagyon szeretnék egyszer! Egyébként ha már családod van, akkor már érdemes az ilyen nagy autóba beruházni, ha nem nagy a fogyasztása annál inkább; sajnos nálunk már olyan magas a benzinár( 400ft felett), hogy nem sok ember vesz, hanem inkább mindenki ad el.

Jelentkezz be az alábbi lehetőségek egyikével, katt és szólj hozzá:

%d blogger ezt szereti: