«

»

jan 10

BUEK

Mivel nem volt kulon karacsonyi bejegyzes, most itt irnek par sort a japan Karacsonyrol. A cim nem igazan vag a temaba, de kellett egy BUEK bejegyzes, mert ugy latom, ez mar a negyedik, es lehet hagyomanyt teremtettem a blogon.

A japanok nem a csaladdal unneplik a Karacsonyt, hanem baratokkal, szerelmukkel. Naluk inkabb az ujev a csalados program. Mi persze, jo szokas szerint, Hibikit ellattuk adventi kalendariummal es a fat is csak huszonnegyediken allitottam fel, amikor Hibiki nem volt otthon. Este mikor hazaertek, akkor volt meglepi, sotetben a finoman vilagito fa, alatta az ajandekok, hatterben zene. Hibiki vegig vigyorgott, tapsolt, huuu-zott, meg “papa ne, karacosony!” beszolasokkal hivta fel a figyelmemet a nagy felfedezesre, en meg persze neztem amulattal a fat, hogy hat ezt ki hozhatta. Huszonhatodikan mar dolgoztam, majd’ ejfelig. Ezt huszonhetediken is megismeteltem.

28-30-ig Tamas batyam Oszakabol meglatogatott, aminek harom elmeny-teli nap lett a vege. No meg egy bo ot oran at tarto karaokezas.

A Szilvesztert parommal a tv elott toltottuk, a Downtown “waraccha ikenai” musorat nezve, ez mar hagyomany nalunk. Bar parom eppen be volt hisztizve, igy eleg felemasra sikerult az Ujev elso par oracskaja.

Elsejen mar pattantam is luxemburgi komammal a shinkansenre, es robogtunk Tamashoz Oszakaba. Harom gondtalan ivos-zabalos-maszkalos nap kovetkezett, ami olyan jolesett mint eddig semmi mas itt Japanban. Hazafele ugyan harom orat alltam a shinkansenen, mert tomve volt mint a reggeli metro, es egy oraba telt mire fel tudtam szallni (olyan hosszu volt a sor, es olyan tomott volt a shinkansen, hogy meg kellett varni mig elmegy vagy ot, mire felfertem) de ez nem rontott a begyujtott emlekeken.

Egyenlore ennyi mara, mert dolgozni is kell. (mint pl negyediken, ami meg hivatalosan szunnap volt a cegunknel, de megis ejfeltol reggel otig, aztan pedig delutan egytol delutan otig guriztem, mert miert ne… Otodiken pedig ismet kozel ejfelig dolgoztam, hurra!)

4 comments

Skip to comment form

 1. tardis

  Boldog Karácsonyt és Boldog Új évet utólag is:). Remélem azért minden rendben lesz veled. Lesznek képek később? 🙂

 2. Ada

  Húúúúúúú és hááááááááá 😀
  Utólag és BK és BÚ ;o)
  Érdekes, hogy Japániában pont fordítva van az ünneplés, de Timi és más bloggerek élménymegosztásai során már hozzászoktam ehhez :o)
  És ki hozta a karifát?Jézuska, vagy a Mikulás? .o)
  A munkába azért ne gebedj bele és eszed ágában ne jusson haza jönni..én is megyek lassan hozzátok már -o-‘ -ezt most csak azért hoztam fel, ha netalántál egy küsza buta gondolat felröppenne a fejedben :D-
  Csók a családnak ^^

 3. Simon Attila

  Üdvözlöm az oldal olvasóit!Szeretnék érdeklődni japánban élő,vagy tanuló illetőtől egy dologgal kapcsolatban,ha tudna valaki segíteni nagyon megköszönném!

 4. Futyoke

  @Tardis: Nektek is!

  @Ada: Jezuska hozta a karifat^^ Es el is vitte tegnap, volt is nagy keserges amikor Hibiki meglatta, hogy nincs mar karacsonyfa, de mondtam iden jon majd meg, csak picit soka^^

  @Simon Attila: A Nevjegy resznel ott van az email cimem, tessek batran irni.

Jelentkezz be az alábbi lehetőségek egyikével, katt és szólj hozzá:

%d blogger ezt szereti: