«

»

jan 16

Uj ev, uj teendok

A 2012-es evre talan mar nem is johetett volna tobb tennivalo ossze, kapasbol igy az elejetol kezdve. Szinte minden teren vanak olyan teendoim, amiket nem lehet kesobbre tolni, hataridok es egyeb nyalanksagok miatt. Remeljuk, iden azert mas is lesz, ami ujdonsag, es bar nem kotelezo, de nagyon jol jonne. Teszem azt, Hibiki bejutasa egy rendes ovodaba. 

Iden jar le az utlevelem, nyaron, a vizumom pedig mar tavasszal kilovi magat. Ugy dontottem, hogy akkor mar egyszerusitek a dolgon, es az utlevellel kezdem, amire most csutortokon fog sor kerulni. Igaz, egy honap az ugyintezes, de hat ez meg talan pont belefer. Utana johet a vizum, amit eloszor kikerek harom evre, majd pedig utanajrok a letelepedesi engedelynek, mert ugyan 5 ev a minimum amit kernek hozza, de a bevandorlasi hivataltol kapott info alapjan en mar most is jo esellyel palyaznek ra. Persze ez eddig csak level formajaban ert engem utol, ugyhogy Februarban amikor megyek a vizumom hosszabbitasa ugyeben, meglatjuk, mi is a helyzet.

Iden a jogositvanyomat is szeretnem “japanosittatni”, azaz kicsiket eljarni autos iskolaba es utana lehetoleg elsore levizsgazni. Meglatjuk sikerul-e, akik nem mennek autosiskolaba, azokat altalaban parszor meghuzzak, legalabbis ezt hallottam. Oknak hoznak fel minden felet, hogy igy nyerjenek penzt, meg tudom is en, de igazabol nem is erdekel. Legyen meg  es kesz.

Mas dolgok is vannak meg, amiket el kell inteznem, peldaul el kene robognom egy fogdokihoz, mert bar nem erzem ugy, hogy bajom lenne, de azert illene mar helyrerazni a kepemet picit. Ha mar doki, akkor pedig szemeszhez is mehetnek, mert jo lenne egy szemuveg is. Foleg ha vezetni akarok. Nem romlott sokat a latasom, olyan mint mikor kijottem, de akkor sem volt igazan jo:P

Ez az ev, ha minden jol megy, sok minden joval fog szolgalni. (ellenben az elozovel…)

Aztan ha iden nem is jonne ossze a letelepedesi engedely, mert meg egy evnek hijjan vagyok hazassagilag, de 2013 nyaran meg lesz az otodik ev. (a hivatal szerint, mivel Magyarorszag nem problemas orszag meg makulatlan az eloeletem, meg rendes munkahelyem van mint mernok, igy mar most is esellyel palyaznek ra, hat meglatjuk.)

3 comments

 1. András013

  Üdvözöllek

  András vagyok. Mostanra olvastam el a blogodat (el is tartott egy darabig 🙂 ) Ez volt az első blog amit elolvastam végig. Mikor elkeztem mindig érdekelt a következő bejegyzésed. Kicsit megkésve de boldog új évet nektek. Kicsit irigy is vagyok (bocsi), bár én is ki szeretnék menni Ausztráliába de míg olvastam a blogod és többet megtudtam Japánról oda is kimennék dolgozni,élni. Bár ez nekem lehetetlen mert se angolul se japánul nem tudok :(. De talán még így is jobb lenne mint itthon.
  Remélem az idei éved jobb lesz fölleg munkában (amiket olvastam a mostaniról…)
  További sok sikert, és figyelemmel követem az írásodat.

  András

 2. yamanote

  Hali, ha van magyar jogositvanyod akkor egy nem reg ervenybe lepett rendelet szerint at tudod valtani azt japan jogositvanyra igy tobbek kozott megsporolva a kinti autosiskola koltseget.

 3. CRX

  Minden rendben van veletek?
  Nem szeretnék akadékoskodni, de ha van pár perced, írhatnál pár sort.
  Unokatesód….

Jelentkezz be az alábbi lehetőségek egyikével, katt és szólj hozzá:

%d blogger ezt szereti: