ápr 05

Vizum? Minek az!

Gondoltam mar csak akkor irok, amikor megkapom az uj vizumomat, de mivel most ugy fest, hogy kivaratjak velem a teljes egy honapot, igy inkabb nem varok tovabb. Tortent eleg sokminden, hogy billentyuzetet ragadjak. Peldaul megint belebonyolodtam a Japan burokraciaba.

 

Tortent ugyanis, hogy jar a kisfiam utan egy bizonyos potlek-szeruseg. Itteni viszonylatban nem sok, de a most kezdodo ovadajahoz nagy segitseg lenne. Igen am, de nekem egy honapja lejart a vizumom. Tehat nem utalnak. Mondjuk, hogy Februarban miert nem utaltak, azt nem tudom. Akkor meg volt vizumom… Sebaj, mehetek be tizedikeig az okmanyirodaba, ha nem szeretnek jo 40,000 yent vesziteni. Ez az a

mit negy havonta kene kapnunk, es az utolsot nem kaptuk meg. (Hibiki ovija pedig havi 49,000 yen lesz, amibe a keruleti onkormanyzat belead 10,000 yent, plusz meg a potlekbol kipotoljuk. Ugy mar elviselhetobb.)

No igen am, de miert nem jott meg meg a vizum ertesitom? Eddig mindig ket-harom het alatt jott a boritek, hogy menjek be x ezres belyeggel, es vegyem at a pecsetet. Most meg egyenlore nem jott meg, ami kicsit zavar, de legrosszabb esetben befaradok hozzajuk holnaputan.

Kozben jart itt egy nemet munkatarsam, akit szombaton elvittem Asakusaba meg Akihabaraba. Most pedig jojjon par kep, nem csak asakusabol, hanem ugy mindenhonnan.

Most pedig vissza a munkahoz!
[oqeygallery id=1]

 

 

2 comments

  1. Na végre! Ezek tök jó képek.
    Lehetne rólatok is pár, esetleg video….de jöhet privátba is

    1. Probalok valamit osszehozni akkor^^

Jelentkezz be az alábbi lehetőségek egyikével, katt és szólj hozzá:

%d blogger ezt szereti: