Sze 20

Ultraman

Kisfiam nagyjabol egy fel eve kattant ra Ultramanra, tehat meg a negyedik szulinapja elott. Meg mindig vonat-orult es imadja az autokat is, de az Ultraman es a Kamen-rider maniaja egyenlore fekezhetetlen. De ki(k) az(ok) az Ultraman(ok)? Meg ki az a Kamen Rider Fourze? Tanuljunk hat picit a japan szuperhosokrol.

Kamen Rider Fourze (仮面ライダーフォーゼ)

A Kamen Riderek eleg regi… sorozatok? Szinte minden evben van egy uj sorozat, sot lehet, hogy tenyleg minden evben. Tavaly indult es iden nyaron lett vege a Kamen Rider Fourze szerianak. Kisfiam ebbe csoppent bele, es neztuk minden hetvegen, Vasarnap reggel. A sorozat focime (KLIKK)

Erdekessegkepp pedig jojjon a legelso, 1971-es Kamen Rider Ichigo (仮面ライダー一号) es Nigo… nem talaltam rendes reszletet, ugyhogy egy ilyen… valamilyen…. video van csak. de a zene eredeti, meg a jelenetek is… csak pici, meg eleg rohanos osszevagas. Kamen Rider Ichigo – Nigo (KLIKK)

 

Ultraman (ウルトラマン)

Ultraman egy picit nehezebb teszta. Ugyan az elso Ultra sorozat (Ultra Q) 1966-ban kerult bemutatasra, az elso igazi Ultraman sorozat is ugyanebben az evben indult, Ultra Q folytatasakent, Ultraman cimmel.

Ultraman (KLIKK)

Azonban az Ultraman univerzum nem merul ki egy Ultramanbol. Tobb tucat van. Peldaul Ultraman 80, Seven, Zero, Tiga, Dyna, Gaia, Aguru, Cosmos, Mobius, Noah, Nexus es igy tovabb. Mindegyikuknek sajat sorozatuk van (majdnem mindegyikuknek, vannak akik mellek-ultramanok, pl Aguru Gaia sorozataban tunik fel, mig Leo Mobius es Seven sorozataiban is feltunik, de sajat szeriaja nincsen)

Jojjon par ujabb Ultraman:

Ultraman Cosmos (KLIKK)

Ultraman Gaia – elso harca (KLIKK)

Ultraman Gaia (KLIKK)

Ultraman Zero (KLIKK)

Es a legujabb darab, Ultraman Saga (KLIKK)

 

Most pedig jojjenek a kepek! Kisfiam ugyanis rendes gyujtemennyel rendelkezik.

Jelentkezz be az alábbi lehetőségek egyikével, katt és szólj hozzá:

%d blogger ezt szereti: